On The Night Project

Om arrangementet

En vill idé har blitt til en av vinterens tøffeste konsertopplevelse i Trøndelag! Året er 1991. Dire Straits gir ut albumet "On Every Street". Samme år legger bandet ut på en ett og ett halvt år lang verdensturne. 216 konserter og 7,1 millioner solgte billetter. I 1993 kom det legendariske livealbumet "On The Night" som er fra denne store turneen. Bandet ble for anledningen denne turneen utvidet fra original besetning til ni personer på scenen. "On The Night Project" er et tribute band der konseptet er å fremføre livealbumet On The Night i sin helhet, fra A til Å, as you hear it, med samme type besetning på scenen som Dire Straits hadde på sin verdensturne. De medvirkende i On The Night Project er: Ove Dalemo – gitar, vokal, Geir Ulvin – Bass, Knut Ola Vang – tangenter, Ola Wist Holmen – tangenter, Ketil Verdal – saxofoner, Roar Øien – Steel gitar/gitar, Bjørn Martin Lenslie Flovik – gitar, Bjørn Håvard Bakken – perkusjon, Andreas Helland – trommer. Jan Willy Aune – lydtekniker Stiklestad Lyd & Lys AS v/Trond Walleraunet - Lysdesign/lystekniker Denne crazy ideen om å gjenskape Dire Straits sin konsert har ligget som en drøm for iniativtaker Geir Ulvin siden han var på Valle Hovin i Oslo og overvar konserten til Dire Straits den 30.juli 1992. Det var en konsertopplevelse av de skjelne, dels pga. atmosfære, vær, god lyd, fin plassering, etc., men det som gjorde mest inntrykk var måten de ni musikerne spilte og fremførte konserten på, og det fantastiske lydbilde de leverte. Det var på en måte unikt og helt magisk. sett i ettertid var denne konserten nokså tidløs rent teknisk og lydmessig med tanke på at det er 30 år siden og det låter som om den skulle vært spilt i nyere tid. Geir har aldri glemt denne konsertopplevelsen, og har opp igjennom årene tenkt tanken om å lage ett prosjekt der denne musikken og nettopp denne konserten blir gjenskapt. Nå i vinter følte han at tankeprosessen hadde pågått lenge nok, og at tiden var overmoden for å komponere ett kanonlag av musikere. Inderøy Kulturhus er stolte over å ha disse gutta på plakaten som første konsert i turneen.