ÆRLIGHET - et ensomt ord

Om arrangementet

«Ærlighet, det e et ensomt ord

Løgn og oppspinn klare sæ

Ærlighet, så sjelden sjett og hørt

og det einast’du vil ha av mæ»

(Utdrag fra en av sangene i forestillingen, Billy Joel: «Honesty»)

En sårbar, vakker og ærlig forestilling om ungdom med ungdom. Der alle virkemidlene i teateret er tatt i bruk for å løfte, formidle og utforske de komplekse og såre følelsene som ungdomstida byr på. Gjennom musikk, dans og teater møter vi mennesker i ulike livsfaser, noen søker hjelp, andre vil ikke ha hjelp, noen vil hjelpe og andre vet ikke hvordan de kan hjelpes.

Ungdomstida byr på utfordringer, og ofte er det krevende å stå på sidelinjen som venn, lærer eller forelder. Hva gjør du når du ikke klarer å svare på hvem du er? Når du ikke klarer å løse ligningen i deg selv? Kanskje første steg er å snakke med noen? Å bli sett av noen?  Det kan være vanskelig å adressere problemet, tørre å gi det det et ansikt, en redsel for å gå i stykker. Vi gir ingen fasit på hvordan det kan løses. Fyll livet med styrke, ikke vent på å bli valgt av livet, velg selv. Det er ingen andre som kan gjøre det valget, den må du gjøre selv.

For det at det gjør ondt
betyr jo ikke at du knekke
og sjøl om det kain svi
så e`itj det for evig.

(Utdrag fra en av sangene i forestillingen, Trygve Skaug: «Voksesmerter»)

 

Forestillingen byr på varme, humor og energi fra et ensemble på litt over 50 aktører fra 3. klasse musikk, dans og drama.  Vi har latt oss inspirere av tidligere forestillinger, og årets storproduksjon er en egenprodusert hybrid utgave, med over 20 nye sanger, koreografier og 11 nye scener tilpasset årets ensemble. En kortreist forestilling med søkelys på livsmestring og livsglede!

 

Kunstnerisk gruppe:

 

Regi/manus/

Bearbeidelse av sangtekster                      Hilde M. Brørs

 

Koreografi                                                  Jannicke L. Elnan

Sanginstruksjon, arr. og

bearbeidelse av sangtekster                      Roger Moen

Orkester/arr.                                              Bjørn Håvard Bakkan     

BILLETTPRISER:

VOKSEN: 375,-       BARN/SKOLEELEV INNTIL 19 ÅR: 200,-